Mine bestillinger

Hva er det første man må gjøre for å ta lappen?

Føreropplæringen på bil er delt inn i 4 trinn. Trafikalt grunnkurs er trinn 1 som må være gjennomført hos en autorisert trafikkskole før du setter deg inn i bilen som fører. Dette kurset er det første viktige steget mot førerkortet og gir deg et gyldig bevis for å øvelseskjøre.

Kurset varer i 17 timer og gir deg en grunnleggende forståelse av det å være sjåfør. Du må være minimum 15 år for å delta på trafikalt grunnkurs.

Trafikkopplæring:

Et av de viktigste formålene med trafikalt grunnkurs er å gi deltakerne inngående kjennskap til grunnleggende trafikkregler og signaler. Dette inkluderer forståelse av veiskilt, vikepliktsregler og andre aspekter ved å navigere i trafikken.

Trafikk og førerrollen:

Deltakerne får en dypere innsikt i dynamikken mellom trafikken og sjåførens rolle. Dette omfatter bevisstgjøring om viktigheten av å være oppmerksom på andre trafikanter, å forstå ens plass i trafikkbildet og å utvikle ansvarlige kjørevaner.

Mennesket i trafikken og samhandling:

Kurset legger også vekt på menneskelige faktorer i trafikken, inkludert kommunikasjon og atferd. Dette inkluderer hvordan samhandling med andre sjåfører, syklister og fotgjengere påvirker trafikksituasjonen.

Trafikkopplæring, øvelseskjøring og kjøreerfaring:

En betydelig del av kurset er viet til trafikkopplæring, øvelseskjøring og oppbygging av praktisk kjøreerfaring. Dette trinnet er avgjørende for å forberede deltakerne på virkelige kjøreforhold og å utvikle nødvendige ferdigheter som sjåfør.

Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp:

Deltakerne får innsikt i deres forpliktelser i tilfelle av et trafikkuhell, samtidig som de mottar grundig opplæring i førstehjelp. Denne delen av kurset sikrer at sjåførene er rustet til å håndtere uventede situasjoner på veien med trygghet.

Tiltak ved en trafikkulykke:

Kurset utforsker grundig hvordan man skal takle en potensiell trafikkulykke, både teoretisk og praktisk. Deltakerne blir nøye veiledet i korrekt adferd og nødvendige tiltak for å sikre sikkerheten til alle berørte parter. Denne forståelsen gir dem den nødvendige kunnskapen til å håndtere utfordrende situasjoner med ro og effektivitet.

Mørkekjøring (trafikant i mørket):

Mørkekjøring er en unik utfordring, og trafikalt grunnkurs gir deltakerne innsikt i hvordan man skal håndtere kjøring i mørke forhold. Dette inkluderer bruk av lys, tilpasning av hastighet og økt oppmerksomhet.

Etter vellykket gjennomføring av kurset mottar deltakerne et gyldig bevis. Dette beviset gir dem rett til å starte det neste trinnet i føreropplæringen, nemlig øvelseskjøring. Enten de velger å ta kjøretimer på trafikkskolen eller øvelseskjører privat, må deltakerne alltid ha dette beviset tilgjengelig sammen med godkjent legitimasjon med bilde i tilfelle de blir stoppet i en kontroll.

For de som allerede har førerkort, er det ikke nødvendig å gjennomføre trafikalt grunnkurs. De kan hoppe over dette trinnet og gå videre til det neste nivået av føreropplæring. 

Hvis du ønsker å melde deg på trafikalt grunnkurs og ta det første skrittet på veien mot førerkortet, kan du enkelt klikke på knappen og komme i gang.

Skroll til toppen